Basisrecept voor scones
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 12 minuten
Voor 12 stuks
Ingredienten
2 koppen zelfrijzend bakmeel - snuifje zout, naar keuze (zie verder) - 30 g boter, kleingesneden - 1,25 dl melk - 1,25 dl water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef het med en eventueel het zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor.
- Vermeng melk en water, maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de vloeistof hierin; bewaar Ca. I ti voor het bestrijken. Kneed alles snel tot een zacht deeg.
- Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, kneed het kort en druk of rot het uit tot een dikte van Ca. 2 cm.
- Steek er met een bebloemd uitsteek- vormpje rondjes uit of snijd het met een mes in 8 punten. Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de scones tot ze hot klinken als u er op klopt (10-12 mm.) Laat ze afkoelen op een taartrek en serveer ze met jam en slagroom.
Let op: zout is niet noodzakelijk, maar versterkt we! de smaak van de scones.