eenvoudige recepten

scones

Interessante links

koffie

cakevorm

eieren

Rozijnenscones

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 12 minuten
Voor 12 stuks

Ingredienten

2 koppen zelfrijzend bakmeel - 30 g boter, kleingesneden - 1/3 kop basterdsuiker - 1/4 kop rozijnen - 1 ei, losgeklopt - 1,5 dl melk

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef het meet in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor. Roer suiker en rozijnen erdoor.

2 Vermeng ei en melk, maak een kuiltje in het meelmengsel en giet de vloeistof erin (bewaar 1 tl voor het bestrijken). Meng alles snel tot een zacht deeg.

3 Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven oppervlak en druk of rol het uit tot een dikte van 2 cm.

4 Steek er met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit, leg deze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk. Bak ze 10-12 mm. en taat ze afkoelen op een taartrekje.

marmercake

chocoladetaart

marmercake