Kaasscones met sesamzaad
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 12 minuten
Voor 12 stuks
Ingredienten
2 koppen zelfrijzend bakmeel - 1/2 tl zout - 30 g boter, kleingesneden - 2 dl melk
Toplaagje
30g boter - 1/2 kop geraspte - cheddar - 2 tl mosterd - 2 tl sesamzaad
1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef meel en zout in een grote kom en kneed met de vingertoppen de boter erdoor.
2 Maak een kuiltje in het meel, giet de melk erin en meng alles snet tot een zacht deeg.
3 Kneed het deeg kort op een met bloem bestoven opperviak en druk of rot het uit tot een dikte van 2 cm.
4 Steek met een be- btoemd uitsteekvormpje rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakptaat.
5 Smelt de boter op laag vuur. Voeg kaas, mosterd en sesamzaad toe. Laat de kaas smelten en roer.
6 Bestrijk elke scone met wat van het kaas- mengsel (gebruik hierbij alle vloeistof) en bak ze in 10-12 mi goud- bruin. Serveer ze warm met boter.