eenvoudige recepten

scones

Interessante links

koffie

cakevorm

eieren

Pompoenscones

Voorbereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 12 minuten
Voor 12 stuks

Ingredienten

30g boter - 2 el basterdsuiker - 1/2 kop pompoenpuree - 1 ei, losgeklopt - 1,25 dl melk - 1/2 (?) kop zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer de boter schuimig met de suiker en roer pompoen, ei en melk erdoor.

2 Schep voorzichtig het meel erdoor en meng alles tot een zacht deeg.

3 Kneed dit kort op een met bloem bestoven oppervlak en druk of rol het uit tot een dikte van 2 cm.

4 Steek er met een bebloemd uitsteekvormpje rondjes uit en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met melk en bak ze 10-12 min. Serveer ze warm met boter.

marmercake

chocoladetaart

marmercake